GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA 🍂


GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA 🍂
Już 11 listopada rozpoczynamy jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych roku – Gęsina na Świętego Marcina! 🦢
Gęsina, która na stałe wpisała się w listopadowe menu, ma swoje korzenie w średniowieczu, kiedy to gęś była symbolem dobrobytu i dostatku. To wyjątkowe mięso pojawiało się na stołach 11 listopada, by uczcić nie tylko Świętego Marcina, ale również zakończenie sezonu i początek zimowych przygotowań. 🍂
Z tej okazji zapraszamy Was na wyjątkowe dania z gęsiną w roli głównej.
Od 11 listopada do końca miesiąca serwujemy:
👉 Noga z gęsi podana z delikatnym puree z topinamburu, chutney z pigwy, sosem demi glace oraz carpaccio z buraka.
👉 Rillette z gęsiny na grzance z chutney z pigwy – idealne na start.
To doskonała okazja, by zasmakować w tej wyjątkowej tradycji i celebrować listopadowe smaki.