Zakochani w Bubbles


Zakochani w Bubbles

Restauracja to nie budynek, a tworzący lokal ludzie. To właśnie personel oraz goście są sercem Bubbles i tylko dzięki nim bar tak fantastycznie sobie radzi. Ostatnio zapytaliśmy naszych stałych bywalców o to, za co kochają to miejsce. Ich odpowiedzi nas nie zaskoczyły, ponieważ idealnie pokrywają się z tym, co sami postrzegamy jako najważniejsze elementy dobrej restauracji. Jeśli jesteście ciekawi, jakie opinie powtarzały się najczęściej – zapraszamy do zapoznania się z wynikami ankiety.

Bubbles to unikalne połączenie baru z restauracją, które istnieje na mapie stolicy już od dekady. W tym czasie udało nam się stworzyć pokaźne grono stałych klientów, którzy chętnie wracają do naszego lokalu. Trzeba przyznać, że jest to miejsce wyjątkowe – niezobowiązujący, przytulny wystrój zestawiliśmy z prostymi, ale dopracowanymi do perfekcji daniami oraz kultowym szampanem. Udowadniamy, że słynne „bąbelki” pasują na każdą okazję i do każdego rodzaju potraw. Jesteśmy dumni z osiągniętych rezultatów, jednak nie osiadamy na laurach i staramy się nieustannie się rozwijać. Właśnie dlatego postanowiliśmy zorganizować ankietę, podczas której zapytaliśmy stałych bywalców, za co najbardziej lubią Bubbles. Jakie odpowiedzi uzyskaliśmy?

Ok. 50% miłośników Bubbles zagląda tu regularnie ze względu na swobodną, pozytywną atmosferę

Bardzo cieszymy się z takich opinii, ponieważ naszym celem było właśnie stworzenie radosnego miejsca, do którego chce się wracać. Nie chcieliśmy być kolejnym, podobnym do innych barem w Warszawie. Zależało nam (i wciąż zależy!), byście czuli się u nas jak w domu. Zarówno personel restauracji, jak i jej goście to zgrana społeczność, która ma dla siebie nawzajem masę życzliwości i uwielbia spędzać ze sobą czas. Gastronomia to nasza pasja. Nie przychodzimy do pracy „za karę”, a godziny spędzane w lokalu zawsze upływają nam niezwykle przyjemnie. Dokładamy wszelkich starań, by nasi klienci również wiedzieli, że Bubbles to miejsce, w którym mogą się zrelaksować i zapomnieć o trudach codzienności.

Swobodę panującą w lokalu odzwierciedla również specjalnie zaaranżowane wnętrze. Butelkowozielone ściany zestawiliśmy z jasnym drewnem, dzięki czemu całość ma bardzo przytulny, ciepły charakter. Aby nie było nudno, dodaliśmy do tego kolorowe krzesła oraz odkryte półki z winami. Dzieło wieńczy pokaźna kolekcja książek oraz miękkie poduszki sprzyjające wielogodzinnym rozmowom i ucztowaniu. W lokalu jest także mnóstwo zieleni – podobnie jak na tarasie, z którego można skorzystać w cieplejsze dni. A kiedy letnie popołudnie przy „bąbelkach” przeciągnie się do wieczora, nasi goście mogą okryć się polarowymi kocami.

Kolejne 30% fanów restauracji jako jej największą zaletę wskazało pyszne jedzenie

Blog Bubbles

Nie da się ukryć, że do tego typu lokali chodzimy właśnie po to, by zjeść coś smacznego. Wielkim atutem menu Bubbles jest jego zróżnicowanie – tutaj każdy znajdzie coś dla siebie. Słynny tatar z pomidora, camembert z pastą truflową, sałatka z wędzonym kozim serem, szpinakiem, jarmużem, awokado, pęczakiem i sosem pomarańczowym czy kultowe kopytka z sosem truflowym i polskim serem Emil Grana to propozycje dla osób na diecie bezmięsnej. Odwiedzający nas „mięsożercy” uwielbiają m.in. sakiewki z kaczką i sosem demi-glace, tradycyjny tatar wołowy z jajkiem, policzki wołowe duszone w piwie ze smażonym makaronem chińskim i warzywami oraz polędwicę wołową z ziemniakami, szpinakiem i boczniakami z sosem z czerwonego wina. Zwolennicy tradycyjnych dań chętnie zamawiają pajdę chleba na zakwasie zapiekaną z serem i dodatkami, podawaną na desce z miksem sałat oraz kaszankę smażoną z cebulą i chorizo, natomiast osoby wolące próbować nowych smaków chętnie sięgają po rukolę z boczniakami, kiełkami, pestkami słonecznika i serem Emil Grana z winegret balsamicznym, taglioni z owocami morza, oliwą, selerem naciowym, fenkułem i świeżą pietruszką lub pierś kaczki sous vide z sosem z czerwonej porzeczki i imbiru. Zaś miłośnicy słodkości chętnie raczą się naszymi pysznymi makaronikami, crème brûlée, śliwkami w czerwonym winie pod kruszonką i lodami oraz uwielbianym przez gości sernikiem Bubbles.

Pozostałe 20% stałych bywalców Bubbles przyznaje, że wraca tu ze względu na miłą i serdeczną obsługę

Wierzymy, że właśnie profesjonalny, a zarazem przyjazny i kulturalny personel jest kluczem do sukcesu restauracji. Wbrew powszechnym opiniom, kelnerem czy barmanem nie może zostać każdy. Aby dobrze wykonywać tego typu zawody, należy mieć odpowiednie predyspozycje osobowościowe: pozytywne nastawienie, otwartość, sympatię do ludzi, łatwość nawiązywania kontaktów, pogodę ducha i choć odrobinę poczucia humoru. Goście przychodzą do naszego baru, by dobrze zjeść i napić się „bąbelków” w miłej, odprężającej atmosferze. Właśnie dlatego tak bardzo dbamy o to, by wszyscy w naszym lokalu odnosili się do siebie serdecznie i z szacunkiem. Bardzo dziękujemy za wasze zaufanie i lojalność. Cieszymy się z każdego klienta, który do nas zawitał i postanowił odwiedzać nas częściej. Mamy nadzieję, że wciąż będziecie zadowoleni z naszych usług i czeka nas co najmniej kolejnych 10 lat wspólnego biesiadowania przy szampanie.