20.10 – Dzień Szefa Kuchni


20.10 – Dzień Szefa Kuchni

Nie ma restauracji bez dobrego jedzenia. Nie ma dobrego jedzenia bez dobrego Szefa Kuchni! W Bubbles mamy najlepszego już od dwóch lat – Seweryna Piechowicza. Specjalnie z tej okazji zadaliśmy mu kilka podchwytliwych pytań w konwencji kwestionariusza Prousta. Z okazji Międzynarodowego Dnia Szefa Kuchni składamy życzenia nie tylko Sewerynowi, ale wszystkim Szefom.

15 pytań do Szefa Kuchni Bubbles w konwencji kwestionariusza Prousta

1. Tatar z polskiej wołowiny czy camembert z Normandii?

Oczywiście Tatar.

2. Dlaczego zostałem kucharzem?

Kuchnia to moje środowisko naturalne od najmłodszych lat, i tak mam do dzisiaj.

3. Główna cecha mojego charakteru?

Spokój.

4. Cechy, które musi posiadać dobry Szef Kuchni?

Umiejętność podejmowania decyzji i zarządzania zespołem.

5. Co cenię najbardziej u współpracowników?

Ich umiejętności oraz ciężką pracę, którą wykonują dla wspólnego dobra.

6. Moja główna wada?

Oj, kilka by się znalazło. Nie chcę się demaskować 😉

7. Dlaczego Bubbles?

Bubbles zaufało mi, a ja zaufałem Bubbles.

8. Moje popisowe danie?

Cały czas nad nim pracuję.

9. Moje marzenie o szczęściu?

Szczęśliwa rodzina i zadowoleni goście.

10. Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk?

Utrata kontroli nad życiem i pracą.

11. Kim lub czym chciałabym być, gdybym nie był Szefem Kuchni?

Wodą, ponieważ ona zawsze dopływa do celu.

12. Słowa, których nadużywam?

Eee, SERWIS!

13. Czego nie cierpię ponad wszystko?

Kłamstwa, dlatego w Bubbles też nie oszukujemy gości i na talerzu podajemy tylko to, co najlepsze.

14. Błędy, które najczęściej wybaczam?

Każdy błąd można wybaczyć, chyba że się go powtarza go po raz kolejny.

15. Wódka czy whisky?

Kiedyś wódka, ale Bubbles przekonało mnie do bąbelków!

Categories