„California Wine Weeks” w Bubbles!
Celem „California Wine Weeks” jest podniesienie świadomości koneserów o walorach smakowych win kalifornijskich, oraz pokazanie dużych możliwości łączenia ich z różnymi potrawami. W czasie trwania akcji California Wine Weeks w Bubbles jest możliwość degustacji dań, które idealnie łączą się z winami kalifornijskimi.
W tej edycji:
poznamy wino czerwone: Panamera Cabernet Sauvignon, California, USA.
To klasyczna odmiana bordoska, dzięki klimatowi Kalifornii jest bardziej owocowa i wyrazista. Aromaty czarnej porzeczki, aronii i owoców leśnych – w tle wyczuwalne także akcenty pieprzu i przypraw korzennych. Starzone w beczkach dębowych przez 9 miesięcy.
Do czerwonego wina polecamy:
- Plastry rostbefu z dipem musztardowym
- Kaszanka z cebulą i chorizo
- Tatar z polskiej wołowiny z żółtkiem
- Tatar wołowy
- Pate z wątróbki drobiowej
- Marquez w sosie pomidorowym
- Pierś z kaczki
Nie mogło zabraknąć również wina białego: Panamera Chardonnay, California, USA
To wino maślane, pełne, oleiste, w tle wyraźnie wyczuwalne aromaty ananasa i dojrzałego banana. Dominujące nuty tropikalne, bez zbędnej kwasowości – mocno wytrawne. Starzone w beczkach dębowych przez 6 miesięcy.
Do białego wina polecamy:
- Ślimaki po burgundzku z szafranem
- Krewetki maślano-winne z chorizo i marakują
- Pikantny tatar z łososia
- Karczoch z wędzonym twarogiem
- Awokado z salsą pistacjową
- Hamburger z kalmarami
Zapraszamy do wzięcia udziału w akcji od 1 do 14 maja 2023.
Wyrusz z nami w niesamowitą podróż do Kalifornii!
Rezerwacje:
tel.: +48 512 540 913
e-mail: office@bubbles.com.pl
Adres:
Restauracja Bubbles, plac Marszałka Józefa Piłsudskiego 9, Warszawa Śródmieście
Restauracja Warszawa Stare Miasto, Restauracja Warszawa Starówka